Szeptemberi hírek

Szeptemberi hírek

Fecskenap

Az intézmény alsó tagozatos nevelői idén is megrendezték a vidám sulira hangoló Fecskenapot az iskola legkisebb tanulóinak. A 24 első osztályos tanuló közül 21-en fogadták el a meghívást az első iskolai rendezvényre.

Az augusztus 30-án megtartott vidám délelőttön az elsősök ismerkedtek az épülettel, a nevelőkkel és az iskolai élettel.

Cirkuszlátogatás

Iskolánk kitűnő tanulói a 2017/2018-as tanévben nyújtott teljesítményükért ingyenes cirkuszjegyet kaptak a Fővárosi Nagycirkusz Vízicirkusz című előadására. A Berettyóújfalui Tankerületi Központ jóvoltából intézményünk csupa jeles tanulói közös autóbuszos kirándulással egybekötve tekinthették meg a színvonalas előadást szeptember 1-jén.

Őszi hulladékgyűjtés

Iskolánkban hagyomány, hogy az ősz nem telhet el hulladékgyűjtés nélkül. Ebben a tanévben sem volt ez másként. Szeptember 12-én és 14-én délután az intézmény apraja és nagyja megmozdult, és most is sikerült megtölteni két konténert papírral, melyet az AKSD munkatársai újrahasznosítás céljából elszállítottak. A begyűjtött papírt az iskola pedagógusai Törökné Bíró Erika koordinálásával bemérték és az AKSD által meghatározott külön díjazás alapján az osztálykasszákat fogja gyarapítani a gyűjtött papírért kapott összeg.


A Magyar Diáksport Napja

A Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) idén szeptember 28-án rendezte meg az Európai Diáksport Napját, amely hazánkban idén ezerkétszáz iskolát és négyszázezer gyereket mozgatott meg. Az Európai Diáksport Napja magyar kezdeményezésnek indult, majd nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. Iskolánk idén is csatlakozott a programhoz, melynek kötelező eleme a közös futás volt. A meghatározott távot a felső tagozatos diákok 3. órában teljesítették, míg az alsó tagozatos tanulók a 4. órában futották le.

 

 

Közlekedés hete

2018. szeptember 17-20-ig tanulóink részt vettek a „Közlekedés hete” programsorozat foglalkozásain. Hétfőtől csütörtökig tanórákon beszélgettünk a biztonságos gyalogos, kerékpáros közlekedés szabályairól. Hétfőn kedden és szerdán a Püspökladány Rendőr főkapitányság munkatársai bemutatót tartottak tanulóinknak. Ügyességi pályán próbálhatták ki magukat kerékpárral a diákok.

 

 

 

 

 

Pályaorientációs nap

A 2017/2018. tanév volt az első, amikor egy tanítás nélküli munkanap keretében a pályaválasztást segítő programokat szerveztünk tanulóinknak. Ebben a tanévben szeptember 21-én alsó tagozatban a népi mesterségekkel és a település munkahelyeivel ismerkedtek a gyerekek.

A felső tagozatos tanulók több helyi cégnél tettek üzemlátogatást (Vegyesipari Kft, Konzerv üzem, Rákóczi Kft gépműhelye). Debrecenből, a NI képviselője beszélt a vállalatnál szükséges képzettségekről. A Pályaválasztási Intézet munkatársai teszt segítségével mérték fel, hogy hetedik évfolyamos tanulóinknak milyen irányban lenne eredményes a továbbtanulása.

 

 

 

 

 

Updated: 2018-11-06 — 10:21

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja © 2022 Frontier Theme