Földes Község Művészeti Oktatásért Alapítvány

 

A Földes Község Művészeti Oktatásáért Alapítvány 1998-ban jött létre. A helyi magánszemélyek, vállalkozók és cégek által létrehozott alapítvány alapvető célja az volt, és jelenleg is az, hogy az 1996-ban létrejött művészeti iskola tanulóinak, tanszakainak lehetőségeihez képest támogatást nyújtson a szakmai tevékenységükhöz.

 

Az Alapító Okirat megfogalmazása szerint

 

Az alapítvány célja

 

1. Segíteni az oktatás továbbfejlesztését a földesi Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ Alapfokú Művészeti Iskolájában minden művészeti területen.

2. Művészi élményekhez juttatni diákjainkat településünkre elhozott művészeti bemutatókkal, illetve eljuttatni tanulóinkat országos hírű rendezvényekre, helyekre.

3. Hozzájárulni a tehetséges és kiemelkedő képességű tanulók művészeti jellegű intézményben való továbbtanulásához – teljesítményéhez igazodó juttatási és ösztönzőrendszer alkalmazásával.

 

Alapítványunkat 5 fős kuratórium működteti, mely minden évben legalább két alkalommal ülésezik, és felelős döntésével határoz a támogatások odaítéléséről.

 

Közhasznú alapítványunk magánszemélyek támogatása által, a személyi jövedelemadó 1 %-os felajánlásaiból befolyt összegből, és az önkormányzat támogatásának segítségével tud forrást biztosítani.

Kérjük, ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1 %-át alapítványunk részére!

Adószámunk: 18555505-1-09

 

Földes Község Művészeti Oktatásáért Alapítvány alapító okirata

Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja © 2024 Frontier Theme