Földes Községért és Tanulóifjúságért Alapítvány

A Földes Községért és Tanulóifjúságáért Alapítványt (4177 Földes, Karácsony Sándor tér 6.)  1991. júniusában alapította négy szervezet és 20 magánszemély, (főként pedagógusok) azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak a helyi oktatás feltételeinek javításához, és a helyi ifjúság tanulmányainak támogatásához.

Az alapítványt a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság  az Apk.60271/91/1. számon vette nyilvántartásba.

Az alapítvány működéséhez a Karácsony Sándor Általános Művelődési Központ,  majd 2013. január 1-től a Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  biztosítja  a tárgyi feltételeket.

Az alapítvány tevékenységét hét tagú kuratórium szervezi és irányítja.

Anyagi lehetőségeinek függvényében az alapító okiratban foglaltaknak megfelelően minden évben segíti az alapfokú oktatás minél eredményesebb megvalósítását tárgyi eszközök vásárlásával, (számítógép, monitor, interaktív eszközök, szakkönyvek, színházbérletek és egyéb anyagok  beszerzésével, felújítási munkák támogatásával),  valamint tehetséges, jó tanulmányi eredményt elérő diákokat pályázati lehetőség biztosításával.

Az alapítvány évente két alkalommal ír ki pályázatot. Az iskolai tanévzáró alkalmával végzős nyolcadik osztályos tanulók számára a Barabás Ferenc-díj pályázatot, és az őszi időszakban a Tanulmányokért-díj pályázatot a földesi indíttatású középfokú és felsőfokú tanulmányokat folytató kiemelkedő tanulmányi eredményt elérő diákok számára.

A Barabás Ferenc-díj átadása a tanévzáró-ballagás alkalmával, a Tanulmányokért-díj átadása a Karácsonyi hangverseny ünnepi alkalmunkon történik.

 

Az alapítvány kuratóriuma köszönetet mond mindazoknak, akik   a földesi gyermekek oktatását    anyagi eszközökkel   és  adójuk  1 %-ának felajánlásával támogatják.  

Az alapítvány adószáma:  19127361-1-09

 

 

                                                                                                                                                                                                                Horváth Sándorné

                                                                                                                                                                                                             a kuratórium vezetője

Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja © 2024 Frontier Theme