Művészeti iskola

 

Alapfokú Művészeti Iskola

 

 

Intézményünkben 1997 óta folyik mind a négy művészeti ágban oktatás. 2007-ben a minősítő eljárás eredményeképpen minden művészeti területen kiváló minősítést értünk el. A művészeti iskola oktatási rendje délutáni elfoglaltságot jelent tanulóinknak, akik nagyon kedvelik ezt az oktatási formát. A művészeti területeken a készségek, képességek kibontakoztatása és a munka eredményessége nem feltétlenül esik egybe az általános iskolai oktatás eredményességével.

Az évek folyamán a beiskolázási és továbbhaladási mutatónk összhangban van egymással, tanulóink felmenő rendszerben többnyire beiratkoznak a magasabb évfolyamokba.

Oktatási folyamatunkban nagyon fontosnak tartjuk a rendszerességet, állandóságot, hiszen a kiszámíthatóság a tanulók egész napos foglalkoztatásának nagyon lényeges kritériuma a szülők és gyerekek szempontjából is.

Községünk lélekszáma kb. 4500 fő, általános iskolai tanulólétszámunk 310 fő körül mozog, és úgy gondoljuk, hogy a művészetoktatás terén szerzett eredményeink képezik az alapját annak, hogy a szülői elégedettségi mutatók szerint meg vannak a szülők, tanulók elégedve a művészetoktatás színvonalával.

A művészetoktatás területei iskolánkban:

 

Zeneművészet tagozat:

– zongora tanszak

– hegedű tanszak

– fafúvós tanszak: furulya, klarinét, fuvola

Színművészet tagozat:

– drámajáték tanszak

Táncművészet tagozat:

– néptánc tanszak

– moderntánc tanszak

Képzőművészet tagozat:

– festő tanszak

A különböző művészeti területeken minden évben számos versenyen, pályázaton szerepelnek tanulóink és nagyon szép eredményeket érnek el, amire nagyon büszkék vagyunk.

 

Földesi Karácsony Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola honlapja © 2024 Frontier Theme